cetti.webflow.io
Cetti

BudID byter namn till Cetti och planerar för internationell expansion

29.2.24

Uppsalabaserade techbolaget BudID byter namn till Cetti. Bolaget erbjuder moderna, digitala lösningar som gör bostadsaffären transparent och smidig för alla parter. Sedan lanseringen i slutet av 2020 har fler än hälften av Sveriges fastighetsmäklare och 6 banker anslutit sig till tjänsten, och idag hanteras cirka 25 % av alla bostadstransaktioner i Sverige med stöd av Cetti.

Skälet till att BudID byter namn till Cetti är att bolaget breddat utbudet av tjänster och idag tillhandahåller långt mer än den ursprungliga ID-tjänsten samt ett behov av ett namn som stödjer en internationell expansion.

Våra digitala lösningar knyter ihop banker, mäklare, säljare och köpare och gör bostadsaffären till en bättre upplevelse. Vi kallar det ”Smartare bostadsaffärer”, berättar Hassan och Sohel Sultan, grundare av Cetti.

Cettis tjänster täcker in marknadens behov under hela bostadsaffären, från annonsering till avslutad affär.

Tjänster för fastighetsmäklare:  Verifierad budgivning, där bostadsspekulanterna identifierar sig vid budgivning och kan bekräfta sitt lånelöfte via banken; Boresan köpare, säkerställer ett smidigt och transparent bostadsköp och Boresan säljare – underlättar alla steg av en bostadsförsäljning.

På banksidan har Cetti bidragit till nya kundlösningar som t.ex. objektspecifikt lånelöfte och förhandsbesked för bolån. Detta tack vare att Cetti är integrerat i mäklarsystemen och banken får tillgång till objektet redan under budgivningen.

Mäklarna får tillgång till en rad smarta digitala funktioner som vässar erbjudandet, både mot säljare och köpare och förenklar deras arbete. Bankerna får möjlighet att agera proaktivt och nå kunderna vid rätt tillfälle, något som inte varit möjligt tidigare, säger Sohel Sultan.

I samband med namnbytet lanseras en ny grafisk profil där transparens genomsyrar det grafiska uttrycket.

Transparens är ett av våra viktigaste värdeord så det kändes självklart att det ska synas i vår profil. Logotypen har en husform som är vriden så att det blir ett "checkmark", vilket bland annat symboliserar vad vi gör när vi verifierar ID och finansiering, förklarar Hassan Sultan.

Trots en utmanade bostadsmarknad har bolaget vuxit mycket snabbt och nästa steg blir etablering utanför Sverige.

Vi är marknadens enda oberoende aktör, våra konkurrenter har ägarkoppling till banker och mäklare. Tack vare vårt oberoende kan vi i alla lägen se till det bästa för alla parter, helt enkelt skapa förutsättningar för smartare bostadsaffärer. Och det har visat sig vara ett långsiktigt framgångsrecept, avslutar Sohel Sultan.

Fler nyheter

Bank

Bank

Alla

Cetti

Alla

Nordea och Cetti leder den digitala utvecklingen på bomarknaden.

May 31, 2024

Cetti

Cetti

Alla

Cetti stoppar bostadsmarknadens kaos: "En ny era"

May 28, 2024

Mäklare

Mäklare

Alla

Övrigt

Alla

Därför ska du be om Verifierad budgivning

May 17, 2024

Cetti

Cetti

Alla

Mäklare

Alla

Nytt namn och internationell satsning.

Apr 8, 2024

Cetti symbol in the middle of glass and gradient ellipses
Nyhetsbrev

Vill du ha full koll på bostadsmarknaden – missa inte Cettis spaningar

Tack! Du är uppskriven på vårt nyhetsbrev.
Något gick gel när formuläret skulle skickas.

Boka ett samtal

Skriv in dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att berätta mer om våra mäklartjänster.

Anton och Amela på Cetti
Tack! Vi har tagit emot din kontaktförfrågan.
Något gick gel när formuläret skulle skickas.